Over ons

Roofvogel houder Jan de Bruin

De passie voor roofvogels en uilen begon op 8 jarige leeftijd. Vanaf dat moment ging elke presentatie, spreekbeurt en dergelijke over roofvogels. 

Ik had zelfs besloten mijn opleiding erop aan te passen en hebben de opleiding dierenverzorging (nu dierenmanagement) gevolgd en afgestudeerd richting dierenspeciaalzaak. Dit om zo uiteindelijk een eigen demonstratiebedrijf te kunnen opstarten.

In mijn stages bij o.a. Ruben van Maaren en Uilenkwekerij Wings heb ik veel geleerd over deze prachtige dieren. De wonderen wereld van roofvogels en uilen. 

Na het aanschaffen van een kerkuil en hiermee diverse lezingen gegeven op basisscholen, is er een zwarte kerkuil en Europese oehoe bij gekomen.  Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en is Vogelfreak Vogeldemonstraties geboren.

Nu hedendaags hebben wij nog steeds te eer om op diverse manieren mensen te laten genieten van de wonderen wereld van roofvogels en uilen.

Roofvogel houdster Rianne Pol

Opgegroeid in het prachtige en vooral natuurrijke Groningen. Ik kende van kleins af aan al verschillende soorten roofvogels en uilen. Maar ik had nooit gedacht dat ik er in de toekomst mee mocht werken. 

Ik houd mij vooral bezig met de uilen. Deze hebben iets speciaals vind ik. Vooral Afrikaanse oehoe Mowgli, kerkuil Fleur en boeboekuil Felix zijn mijn favoriete vogels.

Helpende hand Tom Kusters

Ik ben op het bedrijf terecht gekomen via een snuffelstage, ik wist namelijk niet welke soort opleiding ik wilde gaan volgen. 

Ik help voornamelijk mee achter de schermen.
Onderhoud van de volieres bijvoorbeeld.
Door mij fulltime baan ben ik niet altijd in de gelegenheid om mee te gaan met de demonstraties. Maar zo nu en dan kan ik helpen bij een workshop.

De leukste vogels vind ik de buizerds. Zeker als ze hoog in de boom zitten en dan met een snelle duikvlucht op de handschoen landen. Dat is geweldig om te zien! 

Helpende hand Manon de Caluwe

Van jongs af aan ben ik altijd al bezig geweest met dieren. Het kan me niet gek genoeg. Elk dier is uniek en mooi.  Tijdens bezoeken aan dierentuinen konden de roofvogelshows niet ontbreken. 

Sinds maart 2019 mag ik mee helpen de vogels te verzorgen en trainen. Ook help ik graag mee met diverse opdrachten. Het contact met de mensen vind ik namelijk ook erg leuk. 

Mijn favoriete vogels zijn o.a. Sofie de Europese oehoe, wat een beauty. Ook Nova de kookaburra vind ik leuk maar vooral grappig.

Helpende hand Quinten Kalkman

Altijd al willen werken met dieren. Daarom uiteindelijk besloten de opleiding paraveterinair te volgen in Breda. Helaas is het lastig om daadwerklijk in een dierenartsenpraktijk aan de slag te gaan. 

Toen online kwam dat ze bij Vogelfreak vrijwilligers zochten twijfelde ik geen moment. Ik stuurde een bericht en na een goed gesprek mocht ik sinds maart 2019 helpen met de vogels. Vooral op zondagen help ik met bijvoorbeeld workshops. 

Ik heb niet echt een favoriete vogel. Hoewel Tyto de kerkuil toch wel een schatje is!