Over ons

Roofvogel houder Jan de Bruin

De passie voor roofvogels en uilen begon op 8 jarige leeftijd. Vanaf dat moment ging elke presentatie, spreekbeurt en dergelijke over roofvogels. 

Ik had zelfs besloten mijn opleiding erop aan te passen en hebben de opleiding dierenverzorging (nu dierenmanagement) gevolgd en afgestudeerd richting dierenspeciaalzaak. Dit om zo uiteindelijk een eigen demonstratiebedrijf te kunnen opstarten.

In mijn stages bij o.a. Ruben van Maaren en Uilenkwekerij Wings heb ik veel geleerd over deze prachtige dieren. De wonderen wereld van roofvogels en uilen. 

Na het aanschaffen van een kerkuil en hiermee diverse lezingen gegeven op basisscholen, is er een zwarte kerkuil en Europese oehoe bij gekomen.  Vanaf dat moment is het balletje gaan rollen en is Vogelfreak Vogeldemonstraties geboren.

Nu hedendaags hebben wij nog steeds te eer om op diverse manieren mensen te laten genieten van de wonderen wereld van roofvogels en uilen.

Roofvogel houdster Rianne Pol

Opgegroeid in het prachtige en vooral natuurrijke Groningen. Ik kende van kleins af aan al verschillende soorten roofvogels en uilen. Maar ik had nooit gedacht dat ik er in de toekomst mee mocht werken. 

Ik houd mij vooral bezig met de uilen. Deze hebben iets speciaals vind ik. Vooral Afrikaanse oehoe Mowgli, kerkuil Fleur en boeboekuil Felix zijn mijn favoriete vogels.

Helpende hand Tom Kusters

Ik ben op het bedrijf terecht gekomen via een snuffelstage, ik wist namelijk niet welke soort opleiding ik wilde gaan volgen. 

Ik help mee met het verzorgen en trainen van de vogels en waar ik mee kan tijdens een demonstratie zal ik het ook zeker doen. Daarnaast ben ik er altijd met de uilen en roofvogelworkshops. Tijdens deze workshops mag ook ik een aantal onderdelen voor mijn rekening nemen.