Algemene voorwaarden

Algemeen :
Wij werken met onze vogels mits het weer dit toe laat het hele jaar door. 
Doordat wij vogels in het team hebben die oorspronkelijk uit verschillende werelddelen komen kunnen wij het team aanpassen naar het seizoen. Zo vliegen wij de vogels die uit koude gebieden komen niet midden in de zomer.

Wij werken met levende, wilde dieren en dat maakt de vogeldemonstratie zo spannend. Zowel voor u als voor ons. Onze vogels zijn goed getraind, maar externe factoren zoals de aanwezigheid van honden kunnen de manier waarop onze vogels reageren in negatieve zin beïnvloeden.

De veiligheid en het welzijn van de vogels en de mensen staan bij ons voorop. Onderstaande punten helpen u en ons om er een geslaagde activiteit van te maken :
1. We kunnen de roofvogels/uilen niet laten vliegen vlakbij een drukke verkeersweg, spoorlijn of militair schietterrein (ongeveer 300 m).
2. Indien mogelijk geen honden op het terrein waar wordt gevlogen. Is dit niet mogelijk, dan dienen honden te worden aangelijnd en buiten het zicht van de vogels te worden gehouden. Sommige roofvogels/uilen hebben een natuurlijke angst voor honden, waardoor ze zouden kunnen wegvliegen.
3. Tijdens de demonstratie mogen er geen vliegers, ballonnen, helikopters en parachutisten etc. het luchtruim kiezen.
4. Geen activiteiten die voor de roofvogels/uilen stress zouden kunnen veroorzaken op of nabij het ''vliegterrein'' zoals muziekbands, kermisattracties, afschieten van kanonnen, vuurdemonstraties van de brandweer etc..
5. Als er gevlogen wordt moet er voldoende ruimte zijn. Hoewel onze vogels in de lucht vliegen hebben wij graag de ruimte zodat alle toeschouwers alles goed kunnen zien.
6. Pleinen in het centrum van steden zijn soms niet geschikt voor demonstraties door de ligging (veel glas van de hoge gebouwen waartegen de roofvogels/uilen zich kunnen doodvliegen).
7. Er dient voldoende ruimte te zijn om onze bus bij het ''vliegterrein'' te parkeren. Is de loopafstand te ver vallen er gaten in de voortgang van de demonstratie. Tijdens de demonstratie bevinden zich nog een aantal vogels/ benodigdheden in de bus.
8. Voor onze geluidsinstallatie beschikken we graag over een 220 V aansluiting.

Toezicht op deze punten ligt bij de organisatie, aantoonbare overmacht situaties uitgezonderd.

Uw locatie in Nederland
Het is onze trainers niet toegestaan demonstraties te vliegen in het veld.
Hiermee wordt bedoeld, militair gebied, jachtvelden en de aangrenzende velden hiervan. 
Alle grasvelden en parken binnen de bebouwde kom worden niet bestempeld als veld. Op deze plekken is het dus geen probleem om onze vogels te laten vliegen. Twijfelt u of uw veld geschikt is, neem dan contact met ons op. 

Workshop in groepsverband
Een workshop in groepsverband vindt doorgang bij genoeg deelnemers.
Wanneer er te weinig deelnemers ingeschreven staan zal de workshop komen te vervallen.
Als een workshop komt te vervallen wordt dit uiterlijk 48 uur van te voren aan u kenbaar gemaakt.
Ook kan een workshop komen te vervallen door extreme weersomstandigheden. Wanneer een workshop komt te vervallen kunt u zich opnieuw inschrijven voor een nieuwe datum. Heeft u de betaling van te voren overgemaakt dan is een restitutie mogelijk.

Afmelden workshop
U kunt zich tot 48 uur van te voren afmelden. Meldt u zich niet af of binnen de 48 uur dan is uw inschrijving definitief en zullen er kosten in rekening gebracht worden.Met uitzondering van overmacht.
Hieronder ziet u welke kosten wij in rekening brengen:
- Vooraf via bank: U ontvang geen restitutie.
- Social deal bon: Deze wordt verwerkt in de administratie van Social Deal en is niet meer geldig.
- Cadeaubon: Deze wordt verwerkt in onze administratie en is niet meer geldig.

Opdracht gaat niet door wegens het weer
Een demonstratie of workshop kan niet doorgaan als het weer dit niet toelaat. De beslissing hierover ligt bij de vogeltrainer. Enkele voorbeelden van situaties waardoor een demonstratie niet kan doorgaan zijn extreme neerslag, extreme stormwind of extreme mist. Ook extreem hoge temperaturen kunnen voor onze vogels bezwaarlijk zijn. Deze punten met betrekking tot de weersituatie worden beschouwd als overmachtsituaties.

Wanneer een opdracht niet doorgaat wegens het weer bieden wij u verschillende mogelijkheden aan:
- de opdracht wordt hervat wanneer het weer zich verbeterd (mits de planning dit toe laat)
- er wordt uitgeweken naar een andere datum
- de opdracht wordt aangepast of binnen uitgevoerd

Indien de organisatie geen voorstel voor een alternatief programma accepteert word 50% van het overeengekomen tarief in rekening gebracht.

Annuleren door opdrachtgever
Bij annulering door de opdrachtgever binnen een bepaalde termijn voorafgaand aan de datum van de uitvoering, aantoonbare overmacht situaties uitgezonderd, worden onderstaande tarieven in rekening gebracht:
- binnen 14 tot 7 dagen voor aanvang van de uitvoerdatum wordt er 50% in rekening gebracht.
- binnen 7 tot 2 dagen voor aanvang van de uitvoerdatum wordt er 75% in rekening gebracht.
- een dag van te voren of op de dag zelf van de uitvoering van de uitvoerdatum wordt er 100% in rekening gebracht.

Annuleren door Vogelfreak
Bij annulering door Vogelfreak Vogeldemonstraties vanwege zieke roofvogels, trainers of door de overheid opgelegde verbodsbepalingen (vogelgriep e.d. ) gelden bovenstaande annuleringsbepalingen niet. Uiteraard worden er dan ook geen kosten in rekening gebracht en zal er overlegd worden voor een passende oplossing.
Betalingen die van te voren zijn overgemaakt via de bank zullen geretourneerd worden.

Tevens behoud Vogelfreak Vogeldemonstraties het recht om een opdracht bij aankomst op locatie te annuleren wanneer er meerdere punten die onder algemeen worden vermeld niet in orde zijn. Wanneer dit het geval is krijgt de organisatie de mogelijkheid dit aan te passen. Wanneer dit niet gebeurd of niet mogelijk is zal de opdracht geannuleerd worden en 100% van het afgesproken bedrag in rekening worden gebracht.

Eigen risico:
Vogelfreak Vogeldemonstraties is verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid maar het bijwonen van een demonstratie/workshop is op eigen risico van de bezoekers en opdrachtgevers. 

Overige :
Vermelde tarieven en prijzen zijn inclusief 21% BTW.